Lichtoptocht Info

Lichtoptocht 2024 Info

Op carnavalsmaandag om klokslag 19.00 uur gaat de Well Lichtoptocht weer van start.

Ongeveer 1000 Deelnemers, verdeeld over 60 schitterend verlichte creaties, zullen weer door de donkere straten van Well trekken.

Informatie bezoekers:

Het bezoeken van de Well lichtoptocht is geheel gratis!

Vooraan in de optocht zullen ‘’de Buulers’’  folders met de deelnemende creaties uitdelen, waarbij een vrijwillige bijdrage gevraagd wordt voor de organisatie van dit evenement.

Op verschillende plekken staat onze presentatoren opgesteld om de voorbijtrekkende creaties van passend commentaar te voorzien.

In verband met uw en onze veiligheid willen wij u vragen tijdens de optocht geen gebruik te maken van zaklampen, lasers en zwaailichten. Het verlichten van uw kostuum is uiteraard toegestaan en verhoogd de sfeer rondom het evenement.

Tijdens het evenement willen wij u vragen de eventuele instructies van de organisatie op te volgen en de route vrij te houden (achter de hekken of op de trottoirs blijven).

Publieksprijs:

Een belangrijke prijs voor de deelnemers van de optocht is de publieksprijs. Ook dit jaar kan het publiek weer stemmen op hun favoriete deelnemer/creatie door middel van SMS stemmen.

Door te stemmen op uw favoriete creatie maakt u ook dit jaar weer kans op een mooie prijs.

Parkeren:

Vanuit de rijksweg N271 ter hoogte van Well zijn de diverse gratis parkeergelegenheden aangegeven. Verzoek deze bewegwijzering en instructies van de verkeersregelaars op te volgen in verband met verschillende aanrijroutes van de deelnemende creaties.

Parkeren minder validen:

Parkeren langs de route voor minder validen is beperkt mogelijk bij Slagerij Ankersmit aan de kasteellaan te Well. Voorwaarde is dat men voor aanvang van de optocht 19:00 uur op deze parkeerplaats aanwezig is. Verlaten van deze parkeerplaats is pas mogelijk na afloop van de optocht.

Eten en drinken:

Tijdens de optocht kunt u op verschillende plaatsen eten en/of drinken kopen.

Ook zijn er op diverse plaatsen langs de route verkooppunten voor eten en drinken geplaatst.

Het meenemen en nuttigen van eigen drank of etenswaren is toegestaan (m.u.v. het afsluitende Lichtjesbal in MFC de Buun te Well)

Toiletten:

Op diverse plaatsen langs de route zijn toiletten geplaatst. U kunt ook (mogelijk tegen betaling) gebruik maken van toiletten bij de diverse horecagelegenheden.

Route:
Op de onderstaande afbeelding is de route van de well lichtoptocht afgebeeld.

De optocht start en eindigt op het kruispunt Papenbeek/Elbert Franssenstraat.

Aanwonende:

Een groot gedeelte van Well zal vanaf 17.00 uur zijn afgesloten voor verkeer.
Als u bezoek verwacht of zelf op pad gaat, houdt er dan rekening mee dat u vanaf 17.00 uur niet meer met de auto Well in of uit kunt (met uitzondering van noodgevallen en hulpdiensten).

Verzoek om de auto’s niet langs de weg te parkeren.

Het verhogen van sfeer rondom de route door het aanbrengen van sfeerverlichting en of muziek is uiteraard toegestaan.

 

Informatie deelnemers:

Aanmelden: (GESLOTEN)

Het aanmelden voor de optocht is mogelijk via de website www.maasjoerts.nl met het aanmeldingsformulier of via het inschrijfformulier uit het ‘’Wells Krentje’’.

Klik hier voor de Aanmeldingsformulier Lichtoptocht’ (GESLOTEN)

Na aanmelding zullen wij u per e-mail op de hoogte houden van de diverse ontwikkelingen.

Houdt ook de facebookpagina en de website van CV de Maasjoerts in de gaten.

Deelnemersbriefing:

Per e-mail zullen alle deelnemers worden uitgenodigd voor de verplichte deelnemersbriefing.

Tijdens deze deelnemersbriefing worden diverse belangrijke punten besproken, het startnummer uitgedeeld en is er ruimte om vragen te stellen. Na afloop van de briefing kunnen de polsbandjes voor het lichtjesbal worden opgehaald (en afgerekend).

LET OP: NIET AANWEZIG OP DE DEELNEMERSBRIEFING BETEKENT GEEN DEELNAME AAN DE WELL-LICHTOPTOCHT.

Optocht regelement:

Klik HIER voor ‘t  OPTOCHT REGELEMENT

Extreem weer:

Bij extreme weersomstandigheden kan de gemeente Bergen en of de organisatie van de Well lichtoptocht beslissen de optocht af te lassen. in dat geval zullen wij alle deelnemers (contactpersonen) telefonisch hiervan op de hoogte stellen.

Ook via onze facebook pagina zullen wij u op de hoogte houden van eventuele ontwikkelingen bij slechte weersomstandigheden.

Lichtjesbal:

Na afloop van de Well lichtoptocht rond 21.00 uur, zal tijdens het lichtjesbal het dak er af gaan met een geweldige lasershow, onze huis DJ R!k in samenwerking met Ger Koch Sound Solutions + optredens van o.a. GoedZat en Sjpringlaevend

Kaartjes zijn verkrijgbaar op de wijze:

Bestellen via de website of via  tickets@maasjoerts.nl (per 7 feb. 2024 GESLOTEN) á € 5,00 Per stuk onder vermelding van de naam, telefoonnummer en het gewenst aantal kaartjes.
Of aan de dagkassa á € 7,50 Per stuk OP=OP. (alleen dagkassa)

Deelnemers kunnen bij aanmelding van de optocht het gewenst aantal kaartjes doorgeven.

Bestelde kaartjes zijn op te halen na afloop van de deelnemersbriefing op woensdagavond 7 februari 2024 om +/- 20.30 uur bij MFC de Buun te Well.

Garage van Wanroy Sound-Solutions Ger KochStucadoorsbedrijf Ponjee Te Aijen

Reacties zijn gesloten.